Školenie vhodné pre laikov, začínajúcich baristov, ako aj pokročilých a skúsených baristov.
V teoretickej časti sa spoločne zaoberáme surovinou – zelenou kávou, jej pestovaním, zberom, spracovaním a špecifickými chuťami a vôňami jednotlivých druhov a odrôd kávovníka. Spoločne sa naučíme kávu ochutnávať, rozpoznávať jej špecifické chute a vône, ako aj faktorov, ktoré majú vplyv na ich tvorbu, či elimináciu. V poslednej časti si prejdeme základné charakteristiky a špecifiká pri jej extrakcii.
V praktickej časti sa zameriavame výlučné na prípravu kávy vo forme espressa a nápojov z neho pripravených. Venujeme sa správnemu postupu prípravy espressa, ako aj mliečnych nápojov. Zameriavame sa na základy latte artu, učíme sa základné vlastnosti mlieka a jeho prepojenia s kávou. Školenie ukončíme poznatkami o hygiene a starostlivosti o kávu pri jej uskladnení, ako ja čistotou zariadení na jej prípravu.
Kurz a jeho didaktická skladba vytvára predpoklad pre ďalšie štúdium pre začiatočníkov, či vytvorenie jasnej a zrozumiteľnej štruktúry poznania potrebnej pre ďalšie vzdelávanie u pokročilých baristov.
Cena kurzu je 120 EUR bez DPH. Školenie je vhodné pre začiatočníkov, ako aj pokročilých baristov. Školenie sa koná na ulici Jána Bottu 1 v Banskej Bystrici, od 9:00 do 15:00. Pre viac informácií nás neváhaj kontaktovať na telefónnom čísle 0917 207 421 alebo na academy@stacomb.sk